Journalist

Voor kranten (Het Parool, Algemeen Dagblad, Het Financieele Dagblad, De Telegraaf) schrijf en schreef ik op verzoek, of naar aanleiding van een pitch al jaren reportages en rubrieken. Voor Het Parool maakte ik de langlopende succesrubriek Ouder & Kind en interviewde ik stellen voor de rubriek De Huishoudpot. Voor Het Financieele Dagblad maakte ik stukken voor het katern Werk & Geld en FD Persoonlijk. In De Telegraaf Woonkrant verschenen regelmatig stukken van mij en ik maak de online vragen voor De Stelling van de Dag en nadien het artikel voor de krant.

Voor (bijna) alle bladen uit het tijdschriftenschap heb ik wel verhalen en rubrieken gemaakt, zoals Libelle, Margriet, Ouders van Nu, Opzij, Zin Magazine en Saar Magazine. Voor het maandblad Fiscalert maak ik iedere maand een rubriek met de naam Geldzaken.

Hoe je als media-platform de crisis doorkomt

We waren zo lekker op weg met Tis Hier Geen Hotel: lezingen, voorstellingen, mooie samenwerkingen in het vat. Maar toen kwam de crisis en in de tussentijd gingen onze bezoekcijfers sky-high. Dit is wat we hebben gedaan. Met onze community Tis Hier Geen Hotel tikten we...

Lees meer

‘Meteen een klik met de mentor’

Werktechnisch zat Petra Schouten in een lichte dip, toen ze in februari 2014 een tweet las van Vrouw & Media. ‘Wil je nieuwe stappen zetten in je journalistieke carrière? Met ons mentoren-programma krijg je een half jaar begeleiding.’ Dezelfde middag verstuurde ze haar motivatie.

Lees meer

Dat eten en drinken van pubers, stopt dat ooit?

Als Martine thuiskomt, is het huis vaak veranderd in een enorme chaos. Vooral die lege frisdrankflessen zijn heel irritant. En de pubers zijn nog te beroerd om ze weg te brengen ook, want ze halen hun puberneusjes op voor die paar dubbeltjes die dat oplevert.

Lees meer