creatieve content manager

Vanaf het begin van WorldOnline en Planet Internet (wie kent ze nog?) schrijf ik al voor internet en doe dat nog steeds. De regels voor het schrijven voor internet zijn dan wel veranderd, maar belangrijk blijft nog steeds: hoe maak ik dat stukje zo interessant dat de lezer erop gaat klikken?

Sinds 2015 maak ik met mijn collega Richard Mooyman een eigen nieuwsmedium, De Westkrant, waarmee we onafhankelijk nieuws maken voor lezers in Amsterdam-West. De Westkrant bereikt de lezers via een wekelijkse nieuwsbrief, facebook, Twitter en Instagram.

Sindsdien weet ik hoe je vanaf het allereerste begin een website met een bijbehorende community neerzet en daarvoor bezoekers en adverteerders trekt. Sinds 2017 werken we ook met een donatie-model. Lezers kunnen naar believen een groot of klein bedrag storten om ons in de lucht te houden.

In co-creatie met Snippet Media (Me-to-We, Saar Magazine) maak ik samen met Saskia Smith het online magazine Tishiergeenhotel.nl. We voeren samen de hoofdredactie, maken de content kalender en delen de stukken via Facebook en Twitter. Ook hebben we een vrij levendig Instagram-account. Gemiddeld halen we op de website 500.000 unieke bezoekers per maand, het aantal facebookvolgers is 50.000 en we worden steeds beter gevonden op Google.

Tishiergeenhotel.nl is een mediamerk geworden met niet alleen een website, maar ook een boek. In september 2019 is het theaterstuk met dezelfde titel in première gegaan. Daarnaast geven we lezingen op scholen aan ouders en bij organisaties en zitten boordevol plannen voor nieuwe content en uitgaven.

Ik ken alle ins & outs van WordPress en hoe je met social media (Facebook, Twitter en Instagram), nieuwsbrieven en Google je merk online versterkt en laat groeien. Het allerbelangrijkste daarbij is goede en unieke content.

Een webcommunity opzetten rond jouw medium of merk behoort dus tot de mogelijkheden. Ik kan ook een plan maken om de bezoekersaantallen op jouw website op te krikken of om jouw site en socials aantrekkelijker te maken voor jouw klanten of lezers. Dat heb ik onder andere gedaan voor Zin Magazine.