Web, Social en SEO

Ik schrijf SEO-teksten, webteksten en beheer social media-accounts. Vanaf het begin van WorldOnline en Planet Internet (wie kent ze nog?) schrijf ik al voor het web en doe dat nog steeds. De regels voor het schrijven voor internet zijn dan wel veranderd, maar belangrijk blijft nog steeds: hoe maak ik dat stukje zo interessant dat de lezer erop gaat klikken?

Sinds 2015 maak ik met mijn collega Richard Mooyman een eigen nieuwsmedium, De Westkrant. Sindsdien weet ik hoe je vanaf het allereerste begin een community neerzet, bezoekers en adverteerders trekt. Inmiddels ken ik daardoor alle ins & outs van WordPress en hoe je met social media (Facebook, Twitter en Instagram), nieuwsbrieven en Google je online merk versterkt.

In co-creatie met Snippet Media (Me-to-We, Saar Magazine) maak ik samen met Saskia Smith het online magazine Tishiergeenhotel.nl. We voeren samen de hoofdredactie, maken de content kalender en delen de stukken via Facebook een Twitter.

Een webcommunity opzetten voor jouw medium of merk behoort dus tot de mogelijkheden. Ook kan ik de rol op mij nemen van webmaster, communitybeheerder of blogger.