Over mij

Martine de Vente

Martine de Vente

Bio Martine de Vente (1968)

Ik schrijf voor kranten en bladen, vaak over geld en hoe dat verstandig en onverstandig uit te geven. Daarnaast ben ik (gast)docent aan diverse journalistenopleidingen geef ik geregeld workshops over hoe je ideeën bedenkt voor kranten en bladen. Redacties vragen mij vaak om mee te brainstormen over verhaalideeën.

Ik volgde de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg en ben sinds 1994 freelance journalist. Ik schrijft de vaste rubrieken De Huishoudpot en Ouder en Kind in Het Parool en Vrouw van de Wereld in Libelle. Voor De Telegraaf maak ik producties voor De Woonkrant, OverGeld en De Stelling van de Dag. Daarnaast maak ik iedere maand de vaste rubriek Geldzaken in Fiscalert, een consumentenblad over fiscale zaken. Andere opdrachtgevers zijn en waren: Red Magazine, Zin Magazine, Margriet, Margriet More, Opzij, Ouders van Nu en J/M Magazine.

Ik zit namens de FreelancersAssociatie (FLA in het bestuur van de Commissie Opleidingen Publieksbladen, die bladenmakers ondersteunt met cursussen, workshops en Bladen in de Balie. Daarnaast heb ik voor de FLA diverse evenementen georganiseerd, zoals de Dag van het Grote verhaal in 2014.

Namens de FLA en Vrouw en Media ben ik beschikbaar als mentor, voor iedereen bijvoorbeeld die vanuit een baan een praktijk wil starten. Kijk hier voor meer informatie. Lees ook het geweldige verhaal over het mentorschap van mijn Vrouw en Media-mentee van vorig jaar: Petra Schouten in Villamedia.

Tenslotte maak ik samen met Richard Mooyman De Westkrant, dé nieuwsbron van en over Amsterdam-West. Klik hier voor De Westkrant.

Meer weten? 06-54241212

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht